Hoe kunt u helpen?

 

Iedereen die deze site leest en graag wil helpen, kan dit op verschillende manieren doen:

 • Inzamelen van Speelgoed
  Stichting Speelgoedbank Toys4U kan speelgoed aanbieden doordat anderen nieuw of goed bruikbaar speelgoed gratis ter beschikking stellen.
 • Donaties
  Zijn er particulieren die geen speelgoed meer thuis hebben, maar ze willen toch helpen, dan stellen wij een donatie zeer op prijs. Bij de Rabobank hebben wij een bankrekeningnummer 1379.31.808. Tnv Stichting Speelgoedbank toys4U.
 • Sponsoring
  Naast particulieren kunnen ook Bedrijven sponsoren/doneren. Naast een geldelijke bijdragen kunt u bijvoorbeeld ook denken aan de sponsoring van verzekeringen, belettering, brandstof.
 • Vrijwilligers
  Het sorteren en winkelklaar maken gebeurt door vrijwilligers. Dus mensen kunnen ook hun hulp aanbieden om hier hun steentje aan bij te dragen.
 • Doorverwijzer zijn
  Om het speelgoed op de juiste plek te krijgen, werkt de Speelgoedbank met doorverwijzers. Dit zijn met name de hulpverleners zoals artsen, wijkverpleging, geestelijke verzorgers, sociale dienst, voedselbank, schuldsanering, maar ook scholen.kinderdagverblijven etc… Op hun verwijzing zal de Speelgoedbank speelgoed verstrekken. Wanneer u behoort tot de doelgroep doorverwijzers, dan kunt u als volgt te werk gaan: Als u vindt dat iemand in aanmerking komt voor hulp van de Speelgoedbank, schrijft u dan een verwijsbrief op uw eigen briefpapier, met daarop het identiteitsnummer (bijv. van het rijbewijs) van het betreffende gezinshoofd en daarbij om hoeveel kinderen het gaat. Op deze manier hopen wij te realiseren dat het speelgoed bij de juiste doelgroep terecht komt.

Welke gezinnen komen in aanmerking voor het gratis speelgoed?
Ten eerste alle mensen die onder de minimumgrens leven. Ten tweede diegenen die met een klein budget net genoeg geld hebben om eten op tafel te zetten, maar die te weinig geld overhouden om speelgoed te kopen.

Uitgifte van speelgoed:
De speelgoedbus staat 4x per jaar tijdens schoolvakanties op diverse uitgiftepunten. Hier mogen de kinderen zelf (of hun ouders/verzorgers) speelgoed uitzoeken.